FRAKT
Vi skickar beställningar med DB Schenker. Fraktkostnaden för en beställning debiteras mot fast avgift, fn. 99 kr (gäller Schenker Privpak). Handlar du för mer än 1200 SEK så skickar vi din beställning utan kostnad.
 
REKLAMATION OCH RETURRÄTT
Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Vissa tillverkare kan erbjuda längre garanti, kontrollera dokumentationen som medföljer din produkt eller kontakta oss för information. 

Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya varor, däremot gäller inte tillverkarens garanti vid förslitningsskador som uppkommit vid normal användning. Exempel på sådan skada kan vara nötning på tyg och remmar, revor, brännskador från avgasrör och liknande.

Om du vill reklamera en produkt kontakta först info@offroadtouring.se så tar vi det därifrån. Har du betalt din vara med kort så sker återbetalning till samma kort. Övrig återbetalning återbetalas via Payson efter av oss godkänt returärende.

RETURFRAKT
Vid överenskommen reklamation av defekt vara så står vi för returkostnaden. Vid retur av vara inom ramen för öppet köp så står du själv för returfrakten.

Returadress:
Dicentia AB
Offroadtouring
Isafjordsgatan 32B (plan 7)
16440 Kista

ÅBEROPANDE AV GARANTI

De flesta tillverkare erbjuder en utökad garantiperiod som täcker mot defekter. För att fastställa garantitid och villkor för en viss produkt, kontakta oss via e-post.

Observera att handläggningstiden vid garantiärenden kan ta upp till 4-8 veckor och kommer att omfattas av den individuella tillverkarens policy och beslut. Vi kommer att bevaka dina intressen gentemot tillverkaren och se till att du får snabbast möjliga handläggning och att ditt ärende behandlas på ett korrekt sätt. Ingen garanti omfattar fel som orsakats av normalt slitage eller på grund av vårdslöshet.

Alla varor som returneras måste vara rena. Delar eller kläder som inte returneras rengjorda kommer att returneras till kunden och frakt debiteras.

Vid garantianspråk på kläder vänligen ta bort alla extra komponenter och returnera bara det plagg anspråket gäller. Exempel: ta bort skydd , vattenblåsor, hängslen mm.

Eventuella internationella returer måste deklareras som varureturer på eventuella fakturor. Offroadtouring kommer inte att acceptera några tullavgifter eller skatter som uppkommit genom felaktigt deklarerade varor, dessa kommer att debiteras kunden.

Garantikrav som avvisas kommer att returneras till kunden.

 
ÅNGERRÄTT & ÖPPET KÖP
Du har, som privatperson, enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. Vi följer Konsumentverkets rekommendationer, se www.konsumentverket.se. Om du önskar utnyttja ångerrätten vänligen kontakta oss via e-post på info@offroadtouring.se. Vi tillämpar öppet köp i 30 dagar. Det innebär att du kan häva ditt köp inom 30 dagar från det att du fått din vara.
 
SKADOR PÅ PAKET OCH EJ UTHÄMTADE PAKET
Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.

Har du beställt men inte hämtat ut din försändelse innan den går i retur till oss (paket ca 1 mån., brev 14 dgr), så fakturerar vi dig 350 kr för vårt arbete med hantering av varorna.

FORCE MAJEURE
Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför Offroadtourings kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Offroadtouring befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal